Tiskové zprávy VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a.s.

Žáci pěti základních škol jsou Kamarádi s vodou!

Pilotní projekt Kamarádi s vodou, který připravila Nadace Partnerství společně s VODÁRENSKOU AKCIOVOU SPOLEČNOSTÍ, a.s., měl velký ohlas.

VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a.s., zvítězila a získala Národní cenu za společenskou odpovědnost

Brno – Minulý týden byly ve Španělském sále Pražského hradu za přítomnosti prezidenta České republiky Miloše Zemana, předsedy Senátu PČR Milana Štěcha, předsedy Poslanecké sněmovny PČR Jana Hamáčka, premiéra Bohuslava Sobotky a dalších významných osobností oceněny nejlepší firmy a organizace v programech Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj.

Pitná voda na Žďársku i Třebíčsku bude kvalitnější

Mostiště, Žďár nad Sázavou – Mnohem kvalitnější voda poteče z kohoutků pro více jak 80 tisíc obyvatel na Žďársku a Třebíčsku. V současné době byla totiž ukončena rozsáhla rekonstrukce úpravny vody v Mostištích u Velkého Meziříčí v okrese Žďár nad Sázavou, díky níž bude voda z tamní přehrady čištěna na základě nejmodernějších technologií, které se pro úpravu vody používají.

Voda ve Svratce a Litavě bude čistější

VAS zve veřejnost na slavnostní otevření čistírny odpadních vod Žabčice tuto sobotu tj. 10. října od 10 hodin.

Vyhlašujeme fotografickou soutěž na téma Voda je život

Znojmo, Brno – Podpořit kreativitu a inspirovat fotografy k tvorbě se rozhodlo vedení znojemské divize VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a.s. Pod záštitou města Znojma a za podpory místních podnikatelů vyhlásilo fotografickou soutěž na téma „Voda je život.“

Pro havárie na vodovodech máme krizový plán

Brno – Na rozsáhlou havárii vodovodu, při níž se lidé v Praze nakazili pitím vody z vodovodu a vzhledem k častým dotazům novinářů i veřejnosti na to, jak je VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a.s., připravena na podobně rozsáhlou havárii, reagoval generální ředitel VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, Ing. Lubomír Gloc.

Vzrostl počet lidí zásobovaných pitnou vodou

Brno – Hranici 540 tisíc obyvatel, které zásobuje pitnou vodou, překročila v roce 2014 VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a.s. Je to přibližně o tisíc obyvatel více, než tomu bylo v roce 2013. Tyto informace vyplývají z výroční zprávy společnosti, která byla zveřejněna 28. května na valné hromadě jediného akcionáře společnosti, Svazu VKMO s.r.o.

Kolik lidé zaplatí v novém roce za vodné a stočné?

Brno – V současné době už víme, kolik budou obyvatelé jednotlivých lokalit provozovaných VODÁRENSKOU AKCIOVOU SPOLEČNOSTÍ, a.s., platit za vodné a stočné od 1. ledna 2015. O cenách vodného a stočného bylo rozhodnuto v posledních listopadových dnech a začátkem prosince. Vycházejí z detailních finančních analýz VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a.s., a byly schvalovány jednotlivými svazky měst a obcí.

Obyvatelé Znojemska se dočkali kvalitnější vody

Znojmo – Kvalitnější pitná voda začíná v těchto dnech proudit z kohoutků u více jak 50 tisíc obyvatel a firem na Znojemsku. Do zkušebního provozu byla totiž po rozsáhlé rekonstrukci uvedena úpravna vody ve Znojmě, která během jednoho roku vyrobí téměř 3 mil. m 3 pitné vody.

Lidé postupně na vodě ušetří

Brno – Až 6 000,- Kč může ušetřit tříčlenná rodina do roku 2020 na vodném a stočném. Přitom až do poloviny tohoto roku to vypadalo, že nic takového není reálné.

Vodoměry potřebují v zimě Vaši ochranu

Brno - Nastávající zimní období je velkým nepřítelem vodoměrů, které velmi často může poškodit zima a mráz. Takto poničený vodoměr může způsobit velké starosti, zejména únik vody z poškozené přípojky do prostoru, finanční škody na Vašem majetku, čeká Vás úhrada za poškozený vodoměr. Za ochranu vodoměru totiž ze zákona odpovídají odběratelé, popřípadě vlastníci nemovitostí.

Starostové Žďárska navštívili zrekonstruovanou úpravnu vody

Mostiště – Místo, kde se voda z přehrady mění na pitnou a směřuje odtud k více než 80 tisícům obyvatel Žďárska a Třebíčska, navštívili ve čtvrtek 25. září místní starostové. Jako jedni z mála tak měli možnost vidět  nově zmodernizované zařízení v hodnotě téměř 0,5 miliardy korun, jež je v současnosti ve zkušebním provozu. A to díky Dnu otevřených dveří na úpravně vody v Mostišti, který pro ně připravila VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a.s., a Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko.

Zisk z ceny vody je u VAS minimální

Brno – V těchto dnech deník Mladá fronta DNES zveřejnil článek s titulkem „Až třetina z ceny vody jde na zisk vodáren. Vytvořený zisk z vodného a stočného často mizí v zahraničí.“ V reakci na tento článek je třeba uvést, že nakládání se ziskem u vodárenských společností je rozdílné. Znatelné je to například na Jižní Moravě a v kraji Vysočina.

Projekt ochrany vod povodí řeky Dyje – II. etapa byl zahájen

V úterý 28. 6. 2011 byl ve Velkém Meziříčí slavnostně zahájen „Projekt ochrany vod povodí řeky Dyje - II. etapa". Slavnostního aktu poklepání na první stavební kámen se zúčastnili zástupci svazků vodovodů a kanalizací dotčených regionů za hlavní asistence Svazu SVKMO s. r. o. Spolu s nimi se zahájení prací účastnili za VODÁRENSKOU AKCIOVOU SPOLEČNOST, a. s. jako provozovatele dotčené rekonstruované infrastruktury její předseda představenstva Ing. Jindřich Král a generální ředitel Ing. Miroslav Klos. Na tomto důležitém milníku v procesu prací nechyběli ani zástupci Kraje Vysočina a Ministerstva životního prostředí ČR.